вівторок, 27 червня 2017 р.

Звіт директора школи



Без дітей не можна було б так любити людство
Ф.М. Достоєвський
            Закінчення навчального року – це пора аналізу зробленого і накреслення перспектив майбутнього розвитку навчального закладу. І хоч не завжди можна швидко побачити плоди освіти, іноді місяці й роки минають, поки можна відчути,  що недаремно працювали вчителі та учні, ми впевнені, що школі є чим пишатися, підводячи підсумки 2016-2017 н.р.
            У школі навчалося 243 учня, з них  на відмінно – 42 учня. 10 учнів посіли перші місця у районних олімпіадах:
                     Призерами районного етапу конкурсу науково-дослідних робіт МАН стали 2 учня. Педагогічний колектив прагнув створити у школі атмосферу захоплюючого оволодівання знаннями. Вчителі початкових класів, досконало оволодівши методикою «Гармонія інтелекту і здоров’я «ПіснеЗнайко», вчили дітей так, що навіть найслкадніші теми давались легко, адже дана методика вимагає рухової активності на уроках, розвиває творчі здібності.
       Вчителі постійно працюють над підвищенням свого професійного рівня.               Протягом навчального року вчителі проходили курсову перепідготовку та атестувалися згідно перспективного плану школи, брали участь у шкільних, районних , обласних семінарах, займалися самоосвітою.
      На базі школи працювала обласна педагогічна студія з проблеми «Викладання курсу «Біблійна історія та християнська етика в початкових класах»
       Вчителі школи активно впроваджували інтерактивні технології у навчально-виховний процес
            Пріоритетними напрямками виховної  роботи є патріотичне, національне виховання. Духовно-моральне виховання – один з основних напрямів роботи нашого закладу, воно червоною ниткою проходить по всіх напрямках роботи. Християнський театр, відвідування православних  святинь,   вшанування православних свят, - все це невідємна частина роботи школи.
                        Ми продовжуємо активну роботу по вихованню учнів на кращих традиціях рідного краю, школи. Завдяки наполегливій праці вчителя Назаренко Т.М. поповнюється шкільний музей.   У школі виховується особистісно цінне ставлення учнів до мистетцтва, розвиваються їх творчі здібності. Активно працюють гуртки «Умілі руки», «Прикрась свій дім» (керівники Назаренко Т.М., Потайчук В.Ф.), вокальний (керівник Родина Б.М.), паперопластики (кер.Калініченко В.Г.)           Результати районного огляду-конкурсу дитячої творчості «Калиновий віночок» показали високий рівень підготовки учнів.
            Удосконаленю роботи у розвитку творчих здібностей учнів сприяє тісна співпраця школи з позашкільними закладами. Дуже багато учнів відвідують різноманітні гуртки Кагарлицького районного центру дитячої та юнацької творчості, є учнями Кагарлицької школи мистецтв. Понад 30 заходів провели для учнів школи та за їх участю працівники Кагарлицької міської бібліотеки для дорослих та бібліотеки для дітей.
Школа працює над впровадженням проекту «Демократична школи – демократична держава».
            У школі ефективно працює шкільна бібілотека  сучасного типу, яка  має максимальне наповнення  для роботи з виховання в учнів правильної поведінки щодо збереження та зміцнення здоров’я, пристосування школи до потреб дітей з особливими потребами, розповсюдження інформації серед населення, навчання вчителів. Створено навчально-методичну базу для занять з психології, та інклюзивній освіті. Обладнаний ігровий куточок. 
            У тренінговій залі працюють соціальний педагог, психолог та логопед. Крім того, саме в ній створені умови для проведення тренінгів, бесід, лекцій. 
                      Значні успіхи школи у спортивних змаганнях.       Педагогічний колектив тісно співпрацював з батьківським активом школи. Члени Ради школи, Піклувальної ради завжди були в курсі проблем, сприяли розвитку навчального закладу.       Активно працювало учнівське самоврядування. Президентська республіка на чолі з Лівицькою Владиславою свою діяльність спрямовувала на зміцнення дружби серед учнів школи, підвищення рівня навчання, організацію змістовного дозвілля. 
            Соціально-психологічна служба (Ковровський І.Г, Діхтяр Н.О. ) працювала над створенням здорової робочої атмосфери у школі, виявленням і допомогою дітям, які потребують соціальної або психологічної підтримки.
            Для успішного функціонування школи злагоджено працював технічний персонал на чолі з заступником господарської частини Пушняк А.М.
      За рахунок міського бюджету було придбано металопрофіль для заміни даху прибудованого коридору школи, плитку для підлоги, лінолеум на І поверх, бойлер, дзеркала у хореографічний кабінет, на 20000гр. закуплено матеріали на поточний ремонт школи та придбано пилку для металу. Протягом року піклувальна рада школи залучала батьківські кошти для вирішення господарських потреб школи.  Таким чином, школа була забезпечена миючими засобами, фарбою для поточних робіт, цементом, замками, ґрунтовкою, утеплювачем,  лампочками, проводами, щітками, бензином, маслом та іншими господарчими товарами. Крім того, гроші витрачались на заправку картриджів, канцтовари, придбання костюмів
        Звичайно, є у нас проблеми: ми вважаємо, що учні школи недостатньо активно займаються науково-дослідницькою роботою, не розвивають здібності і обдарування щодо вивчення окремих предметів. Мало беруть участь у різноманітних інтелектуальних конкурсах. Є недоліки у вихованні, дисципліні в культурі поведінки, правовому вихованню учнів. Проблему становлять діти із сімей,  де батьки недостатню увагу приділяють вихованню дітей, ведуть аморальний спосіб життя.
Збільшується кількість дітей з порушенням здоров’я. Для них у школі створені  умови для навчання та психологічної підтримки, проблему становлять діти, які мають психо-неврологічні відхилення.
 Основні проблеми функціонування школи вирішені успішно.
 На період ремонту планується капітальний ремонт спортзалу, фасаду школи. Необхідно поновити комп’ютери, шкільні меблі.
2017-2018 н.р. принесе зміни на краще, адже школа здобуде статус навчального закладу з поглибленим вивченням математики, буде введено профіль «іноземна філологія».
  Тобто, справ багато, але ми віримо у наш успіх. 
               




 





 

Немає коментарів:

Дописати коментар